Conditii de Inchiriere Auto Cluj

TERMENI SI CONDITII DE INCHIRIERI AUTO

CONDIȚII GENERALE

Clientul este rugat să citească Contract de Închiriere şi să confirme acceptarea prin semnarea acestuia. Acesta trebuie să indeplinească toate condiţiile stipulate mai jos. Proprietarul îşi rezervă dreptul de a refuza închirierea unui autovehicul fără explicaţii.

VÂRSTA CLIENTULUI

Clientul trebuie să aibă minim 25 de ani şi să fie posesorul unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an. În cazul în care clientul are sub 25 ani, se solicită o garanţie mai mare decat garantia minima prevazuta pentru masina respectiva, suma care se rambursează numai la returnarea maşinii în bună stare de funcţionare şi de caroserie, cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele din dotare.

CARBURANT ȘI ULEI

Combustibilul nu este inclus în preţ şi se află în sarcina clientului. Maşina se livrează de obicei cu rezervorul plin, urmând a fi recuperată în aceeaşi stare. Daca la predarea autoturismului, se constata ca nu are plinul, se poate achita contravaloarea acestuia. Uleiul şi întreţinerea vehiculului sunt în sarcina proprietarului.

PREDAREA ȘI RECUPERAREA AUTOTURISMULUI ÎNCHIRIAT

Livrarea şi restituirea autoturismului se face in una din cele 3 locatii ale noastre, fără costuri suplimentare. Pentru livrarea sau restituirea in alte localitati din ţară, se vor stabili detaliile de comun acord si se va percepe o taxa de relocare . Autoturismul va fi predat clientului în stare buna, orice informaţie asupra condiţiilor de prezentare a autoturismului fiind mentionata în contract.

Clientul va returna autoturismul împreună cu actele, accesoriile şi echipamentele la locul, data şi ora precizate în Contractul de Închiriere. În caz de întârzieri anunţate, de până la o oră, nu se percep tarife suplimentare.

Masina se preda curata, in aceleasi conditii ca la preluare.

PLATA

Tarifele sunt stabilite în euro. Plata se face la primirea masinii, in euro sau lei, la cursul din ziua efectuării plăţii, numerar sau cu carte de credit/debit. La preluarea masinii, se solicita o garanţie intre 200-700€ ( in functie de tipul masinii ). Garanţia va fi utilizată pentru penalizare, în cazuri de distrugeri constatate în interiorul sau exteriorul autoturismului, furt ale părţilor autoturismului, pierderi ale documentelor autoturismului sau ale cheilor autoturismului, etc. Aceasta sumă va fi RETURNATA la recuperarea autoturismului în bună stare de funcţionare şi de caroserie, cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele din dotare.

UTILIZAREA MAȘINII ÎNCHIRIATE

Clientul se angajează să conducă vehiculul închiriat respectând dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi urmatoarele reguli:

 

  • Nu va supraîncărca autoturismul şi nu-l va folosi pentru transportul de marfă;
  • Nu va folosi autoturismul în curse, teste, sau pentru a împinge sau remorca alte vehicule sau remorci;
  • Nu va efectua reparaţii asupra autoturismului decât la garaje auto autorizate şi numai cu acordul şi conform cu instrucţiunile proprietarului, fiind rambursat pe baza prezentării facturii eliberate în numele proprietarului, însoţită de devizul de reparaţii;
  • Nu va lăsa maşina deschisă (uşi, geamuri, compartiment bagaje) sau cu cheile în contact;
  • Va utiliza autovehiculul în concordanţă cu instrucţiunile de folosire a autoturismului emise de producătorul acestuia;
  • Nu va conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, a medicamentelor sau drogurilor.


Nerespectarea acestor reguli duce la reţinerea garanţiei şi plata de către client a reparaţiilor aferente aducerii autovehiculului în starea de funcţionare iniţială.

ASIGURĂRI

Vehiculul este asigurat pentru daune cauzate terţilor sau masinii inchiriate numai pentru perioada de închiriere specificată în Contractul de Închiriere.
Contractul de inchiriere poate contine si alte clauze referitoare la asigurari. Daunele produse maşinii conduse sub influenţa alcoolului sau a drogurilor sunt suportate integral de către client. Proprietarul nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru obiectele lăsate în autoturism, pe durata perioadei de închiriere.
În caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Poliţie care va constate daunele şi va elibera Procesul Verbal de Constatare şi Autorizaţia de Reparaţii. Aceste documente sunt indispensabile pentru funcţionarea asigurării şi pentru repararea autovehiculului. Declaraţia la Poliţie este obligatorie în toate cazurile: dacă sunteţi vinovat, dacă sunteţi victimă, dacă sunteţi singur implicat, dacă partea responsabilă nu este identificată (ex. daune în parcare în lipsa dvs.). Fără aceste documente clientul este responsabil pentru costurile de reparaţii.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.
There is no selected car class in current office. Please choose another Class!